Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Prisvärd svensk bostadsrätt– klart för inflyttning efter nyår

I januari beräknas de första familjerna kunna flytta in i lägenheterna i den svenska bostadsrättsföreningen In Life Resort i Benalmádena. Totalt handlar det om 78 lägenheter, övervägande delen med två sovrum.


Av Ola Josefsson

- I nuläget är 17 bostäder sålda efter att visningslägenheten stod klar sedan två och en halv vecka. Vi räknar med köpare från samtliga nordiska länder, köpare som känner till systemet väl med svensk bostadsrätt, säger Kent Lund vid Mäklarringen.
Bostadskomplexet stod klart 2007/08. Den svenska bostadsrättsföreningen med säte i Stockholm köpte upp fastigheten efter den hade övertagits av en spansk bank. Byggherren kommer från Córdoba.
 
Anläggningen ligger i en vacker grön dal i Benalmádena kommun mitt på den spanska Solkusten. Det är nära till flygplats och i området finns lokaltrafik med bussar och tåg.
- Närheten till bra kommunikationer uppskattas. Kunder föredrar att hitta en bostad nära pendeltåget till flygplatsen och Málaga.
Det är 340 meter till närmaste golfbana, en 18-hålsslinga, korthålsbana som kostar fyra euro att spela. Tennisanläggningen tar en euro för en timmes tennis. Närmaste sjukhus, toppmoderna Xanit, ligger en kilometer bort. Inom bara några kilometer finns köpcentrum, vandringsled, tivoli, kasino, fritidshamn, parker, fitnesscenter, simhall och ishall.
 
Lägenheterna har terrasser, 12 till 15 kvadratmeter, som har västläge till sydostläge. Utsikten mot Torrequebrada golfbana och Medelhavet är mycket vacker.
Priset ligger från 85.000 euro, för en lägenhet med ett sovrum. En lägenhet med två sovrum kostar från 129.000. Två garage och förråd följer till samtliga lägenheter.
- Det är mycket prisvärt, mycket bostad för pengarna och du får lägre kostnader vid jämförelse med andra ägandeformer. Alternativet skulle vara en orenoverad 30 år gammal lägenhet i Benalmádena...
 
Lägenheterna är stilrena med alla bekvämligheter. Smakfull inredning med ljus skandinavisk färgsättning. Köket är i bästa kvalitet med rostfria vitvaror och alla lägenheterna har ett badrum till varje sovrum.
 
Att det är en svensk bostadsrättförening i Sverige som äger anläggningen innebär att det är svensk bostadsrättslag som är styrande i hur fastigheten skall skötas och underhållas.
- Föreningen levererar utökad service som uthyrning av lägenheten när ägaren inte här där, transporter till exempelvis stranden, drift och skötsel av pooler samt trädgård och närmast ska det byggas en reception som blir bemannad dygnet runt, säger Kent Lund vid Mäklarringen.


”Svensk bostadsrätt är den absolut billigaste ägandeformen för bostad i Spanien”, säger Kent Lund vid Mäklarringen som säljer lägenheterna som ägs av en svensk bostadsrättsförening.
”Svensk bostadsrätt är den absolut billigaste ägandeformen för bostad i Spanien”, säger Kent Lund vid Mäklarringen som säljer lägenheterna som ägs av en svensk bostadsrättsförening.