Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Uppsnappat från fastighetsmässan...

Mässbesökarna får ett gratisex av Spañien Magasinet
Mässbesökarna får ett gratisex av Spañien Magasinet
Intresset för köp i Spanien är rekordstort. Intresset speglas även i de artiklar som publiceras i media. Under ett par dagar hade New York Times, Skånska Dagbladet, Aftonbladet, Svenska Dagbladet, TT, Kvällsposten och Expressen artiklar om husköp i Spanien.


Flera bedömare tror att priserna för mindre attraktiva lägen kan sjunka ytterligare.

Du kan få ett ”hyfsat boende” i ett kustområde för cirka en miljon kronor.

"Det är nog rätt trevligt om det bor folk i närheten med samma bakgrund som man själv”, funderar Dennis, 53-årig mässbesökare i Göteborg enligt TT.

”Spanska spökstäder säljs för halva priset”, var en rubrik i SvD som skriver att det ”i Spanien just nu går att göra jätteklipp på semesterhem. Banker, som länge har suttit på hela spökstäder av osålda bostäder, har börjat sälja ut dem för halva priset eller mindre. Även svenska kunder rusar till utförsäljningarna”.

Genom att pensionera sig i ett land med såväl skattemässigt som vädermässigt bra klimat kan dessa båda önskningar uppfyllas. Låt dock inte skatten vara den klarast lysande ledstjärnan i valet av pensioneringsland. Det går som bekant inte att skatta sig lycklig. Att du trivs med tillvaron i ditt nya land är av helt avgörande betydelse. (Källa: Göran Andersson, Sparsam Skatt)

50.000 av Sveriges företag bedöms stå inför generationsskifte eller extern försäljning de kommande åren. Om du överväger att kombinera försäljningen av ditt företag med en utfl yttning från Sverige kan större delen av vinsten vid avyttringen undantas från beskattning.

-Jobb i Spanien, Flytta till Spanien, Bo i Spanien-Flera seminarier drar till sig många besökare
Flera seminarier drar till sig många besökare