Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Kära Läsare

Spanska bostadsmarknaden, svenska konsulatet och golf på Costa del Sol! Det är ingen nyhet att vi svenskar verkligen gillar att resa. På bostadsmässorna som varit under hösten i Stockholm, Göteborg och Malmö är det åter igen många människor som går i tankarna om att ta steget längre och köpa bostad utomlands. Spanien är hett igen, och har slagit bort Thailand från första platsen.


Av Katarina Lindevall

Vi på redaktionen har varit på alla tre mässorna och informerat om Spanien, de företagare som är verksamma på kusten och förstås delat ut både Svenska Magasinet och vår systertidning Spañien Magasinet. Vi såg en markant skillnad på besöksantal. Faktum är att det var närmare 50 % mer besökare på varje mässa i jämförelse med förra året. 

Personligen tycker jag att det under hösten har varit full fart bland företagare i svenskkolonin. Roligt att se nya svenska och skandinaviska företag som öppnar. 
Vi har många nya annonsörer som vi hälsar välkomna. Vi passar givetvis på att tacka alla gamla trogna annonsörer också dels för att ni finns men också för att ni väljer att arbeta med oss för att nå ut till svenskkolonin.
 
Läs mer om fastighetsmässorna och köpa hus utomlands och dess trender och fördelar under vår bostadsspecial som vi bjuder på i detta nummer.
 
Man uppskattar att det bor ca 40.000 svenskar på kusten och vi har en sak gemensamt, nämligen det svenska konsulatet. Málaga har haft ett svenskt konsulat sedan 1737 men tyvärr har konsulatet på Costa del Sol monterats ner bit för bit på grund av hårda besparingar trots att Solkusten har en av de största utlandskolonierna av svenskar. På toppen av det har vi ingen svensktalande honorärkonsul. Är inte det konstigt men framförallt ologiskt!? Gunilla Ekberg som vi säkert alla träffat vid något ärende på konsulatet i Málaga går i pension nästa år. Men det finns fortfarande ingen efterträdare? Läs mer om konsulatet och dess historia och framtida förändringar på sida 22.
 
Jag vill också passa på att hälsa Ove Ståhl, vår nye golfskribent välkommen till Svenska Magasinet. I förra numret synade Ove Los Arqueros golfbana och i detta nummer har det spelats så kallad ¨fun golf¨ på El Higueral Golf! Vi ser fram emot en höst och vinter full med golf och med Ove i spetsen!
 
Med det önskar jag trevlig läsning. Som vanligt är ni välkomna att skicka in evenemangstips, lite skvaller och bilder för våra här & där sidor. Ja…  alla tips är förstås välkomna!