Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Här finns tolkhjälp på svenska

I septembernumret berättade Svenska Magasinet att det vid Guardia Civils högkvarter på Calle Isla Mallorca 13 i Fuengirola finns tolkhjälp på svenska. Här finns Charlotte Sökjer på måndagar mellan klockan 10 och 13.


På Costa del Sol-sjukhuset (bilden) i Marbella finns Christina Woods som svensktalande tolkar varje måndag eftermiddag (klockan 15-20). Christina Woods har varit frivillig tolk i 18 år. Varje onsdag förmiddag (10-13) finns finlandssvenskan Harriet Vrede på plats som tolkhjälp vid Costa del Sol-sjukhuset.
Känner du till tolkhjälp på svenska?
På vissa polishus, högkvarter och vårdcentraler samt sjukhus utmed Solkusten finns det frivillig tolkhjälp på engelska. Costa del Sol är ett stort område med många kommuner och vi skulle uppskatta om du som läsare kan meddela oss på Svenska Magasinet om du känner till svensktalande tolkhjälp på Solkusten. I kommande nummer kan vi publicera dessa viktiga upplysningar till läsekretsen. Det är en viktig och uppskattad information för svenska turister och nyinflyttade svenskar som kanske inte är så hemma på spanska språket.
E-posta din information till ola@svenskamagasinet.nu.