Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Den förväntade spanska tronföljden

Kronprinsparet Felipe och Letizia är framtiden för den spanska monarkin därför lär det bli mer fokus på dem i framtiden. Det märktes inte minst den 15 september när prinsessan Letizia fyllde 40 år.


Av Ola Josefsson Foto: © Casa de S. M El Rey | Cristina García Rodero

All mer fokus kommer att riktas på det spanska kronprinsparet av Asturien. Den 10 september presenterade kungahuset sin nya webbplats. Bilden på Hans Majestät Konungen, Don Juan Carlos, kronprins Príncipe Felipe av Asturien och prinsessan Infanta Leonor publicerades överst på sidan - den förväntade tronföljden.
 
Bilderna på den nuvarande monarken och arvingarna togs i juli i slottsträdgården jardines del Palacio Real och har titeln ”Tres generaciones, un compromiso común”, Tre generationer, ett gemensamt åtagande.
 
Avslappnade, glada, gemytliga och ständigt leende. Det kännetecknar bilderna som är en av flera nyheter på webbplatsen www.casareal.es som även omfattar en hälsning från kungen där han förklarar det nya projektet som ett ”försök att förbättra kommunikationen mellan kungahuset och spanjorerna, en kommunikation som ska vara baserad på öppenhet, noggrannhet och innovation”.
 
Webbplatsen har modern design och är avsedd för att bli mer tillgänglig och nära. Bland annat kan du skicka hälsningar till den kungliga familjen. Webbplatsen presenteras på spanska, engelska och de officiella språken katalanska, baskiska, galiciska och valenciano.
 
Prinsessan Letizia är oerhört populär och näst högst rankade efter drottningen av den spanska kungafamiljen som media sätter fokus på. Strålkastarljuset på kronprinsparet och deras döttrar lär öka i styrka.
 
Kungahusets omgjorda officiella webbplats beskrivs i spansk media som en ”sköld” mot efter flera påstådda skandaler under året. De nytagna bilderna av kungen, kronprinsen och Leonor samt prinsessan Letizia har blivit en viktig del.
 
Någon bild över hela den kungaliga familjen har inte blivit publicerad i sommar. I stället för en traditionell semesterbild från sommarbostaden Marivent på Mallorca publicerades en bild på kronprinsparet Felipe och Letizia och deras döttrar när de åkte tåg i Manacor.
 
Flera av kungafamiljens medlemmar har tonats ned. Det gäller i synnerhet prinsessan Cristinas make Iñaki Urdangarin som är indragen i en bedrägerihärva. Även den frånskilda prinsessan infanta Elena har tonats ned.
 
Det handlar mer om Hans Majestät Konungen, Don Juan Carlos, kronprins Príncipe Felipe av Asturien och prinsessan Infanta Leonor, den förväntade tronföljden.