Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Välkomna tillbaka kära läsare!

Jag drar en suck av lättnad att augustis sommarhetta är över. Med den milda vintern och bristen på nederbörd var det inte helt oväntat att det skulle börja brinna.


Av Katarina Lindevall

Det var den värsta branden på 25 år på Costa del Sol. På vägen till kontoret den första morgonen efter brandens början möttes jag av ett 20 tal militärfordon, brandbilar, och surrande flygplan i luften. Väl på kontoret var vår journalist Ola "eld och lågor" i jakten på att hålla vår hemsida uppdaterad med de senaste nyheterna. Vi blev även kontaktade av både svenska tidningar och svensk radio. Vår webbplats slog under dessa dagar ett nytt rekord med 3.724 unika besökare på bara en enda dag. Wow tänker man då, webben är ett mäktigt redskap.

De följande dagarna utbyttes många historier om hur vi alla blev drabbade av branden på ett eller annat sätt. Det var läskigt, och ledsamt men samtidigt lite spännande och fascinerande. Det var framför allt en känsla av samhörighet som skapats. En medkänsla och en stolthet över att hjälpa varandra.

Så här i mitten av september undrar man var sommaren tog vägen. Men hösten är härlig och det finns mycket att se fram emot. Den 25 september inleds Real Feria de San Miguel i Vélez Málaga och Torremolinos. I Fuengirola och Nerja går ferian av stapeln första veckoslutet i oktober. Spaniens nationaldag Fiesta nacional de España är den 12 oktober med militärparad i Madrid. Vi ska inte heller glömma att Málaga har en blomstrande kulturhöst. Läs mer om detta på våra evenemangsidor.

Vi på Svenska Magasinet startar hösten full med energi och intressanta reportage. I det här numret fortsätter vi vår reportageserie ¨On Tour¨ och besöker Sacaba Beach, en av svenskkolonins första samlingspunkter. Vi har även besökt Svenska Skolan i Fuengirola som också är en viktig del av svenskkolonins historia. Under hösten fortsätter våra resor som vi arrangerar för våra läsare tillsammans med Ruta Solar, och den här gången åker vi till vår spännande huvudstad Madrid. Se program och priser på sida 24. 

Tills vi ses nästa gång,

Trevlig Läsning