Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Nordic Partners - oberoende finansiell rådgivare

Nicolai Chamizo vid Nordic Partners
Nicolai Chamizo vid Nordic Partners
Nicolai Chamizo med företaget Nordic Partners erbjuder helt kostnadsfri opartisk investeringsrådgivning till privatpersoner, företag och institutioner


- Vi lever i en föränderlig värld, mycket kan hända, det gäller att kunden får regelbundna uppdateringar. Nordic Partners kan erbjuda balanserade produkter som generera betydligt mer avkastning än vad du får på ett bankkonto, säger Nicolai Chamizo som har en produktportfölj som han har analyserat och tagit fram för att kunna tillfredsställa alla önskemål.

Nicolai Chamizo har karriär och finansiell utbildning i Stockholm bakom sig. Han har arbetat vid Handelsbanken i tre år, först började han som privat rådgivare för att sedan ta karriären vidare som företagsrådgivare för små till medelstora bolag. 

- Jag kommer från banksektorn, har ett stort intresse och passion för sparande och placeringar, säger Nicolai Chamizo vars pappa är spanjor och mamma är svenska.
 
Som licensierad rådgivare startar Nicolai Chamizo upp som oberoende finansiell rådgivare mot svenskar och skandinaver på Solkusten och i Norden. Att Nicolai är en oberoende finansiell rådgivare betyder att han kan välja på hela marknadens finansiella produkter.
 
- Går du till en bank så är du ofta knuten till deras produkter. Jag kan välja på hela marknadens produkter vilket medför att vi kan skräddarsy kundens portfölj efter just deras behov. Jag har jobbat inom banksektorn så jag vet hur det är, man är låst och det gäller att sälja in bankens produkter. Min filosofi och erfarenhet säger att ingen enskild leverantör är bäst på allt. 
 
- Mina kunder är i huvudsak privatpersoner och företagare. Första typkunden är pensionärer som varit framgångsrika tjänstemän eller näringsidkare som vill ha en bättre avkastning än vad ett vanligt bankkonto erbjuder. Andra kategorin kunder är ofta lite yngre men framgångsrika egen företagare som vill ha hjälp med pensionsavsättningar eller skapa tillväxt på deras kapital för att tex kunna köpa deras drömhus. 
 
Nordic Partners kontor ligger på Centro Plaza i Nueva Andalucia i Marbella, idag är Nicolai ensam rådgivare i bolaget men visionen är att expandera här i Spanien och Sverige. Företaget är reglerade och står under tillsyn av Svenska finansinspektionen (FI).
 
- Folk är försiktiga med tanke på den ekonomiska turbulens som vi har här i Spanien och Europa. Kunderna vill ha försiktiga placeringar som ger bättre avkastning än vad bankerna erbjuder .Vi har många försiktiga/balanserade produkter som generera en avkastning på 8 till 12 procent till kunderna oavsett aktiemarknadens utveckling.
 
Vi har en mycket intressant fond som investerar i studentbostäder, något som har varit väldigt lyckosamt de senaste åren. Avkastning genereras från hyresintäkterna vilket innebär att det inte är fastighetsmarknadens prisutveckling som skapar tillväxten. Det är stor efterfrågan på studentbostäder och stora delar av hyresintäkterna betalas i förskott av studenterna vilket skapar trygghet i investeringen. 
 
- Australien är också intressant. Vi har en fastighetsrelaterade inkomstfonder som ger 9 procents avkastning. Australien är ett västerländsk samhälle med närhet till Asien som är framtidens marknad, de är dessutom enda nationen som inte varit i recension de senaste 20 åren. De har en välfungerande migrationsspolitik vilket innebär att de endast tilldelar visum till invandrare som ökar värdet för landet. De har låg arbetslöshet, låg styrränta i förhållande till Europa och har utrymme att boosta ekonomin vid behov med en aktiv penningpolitik.