Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Här lekte statsminister Fredrik Reinfeldt som barn

Fredrik, t v, här tillsammans med lillebror Magnus. I bakgrunden syns Sacaba Beach (Foto: Privat)
Fredrik, t v, här tillsammans med lillebror Magnus. I bakgrunden syns Sacaba Beach (Foto: Privat)
Under några somrar på 1970-talet besökte Sveriges nuvarande statsminister i Alliansregeringen, Fredrik Reinfeldt, Sacaba Beach.


Av Ola Josefsson

- Jag har en väninna som fortfarande har ett radhus i området och som vi besökte när Fredrik var liten, säger Birgitta Reinfeldt när Svenska Magasinet når statsministerns mamma på telefon.
Nu har det gått några år sedan dess men mamma Birgitta är en flitig gäst i Spanien.
- Jag har flera bekanta på den spanska Solkusten som jag hälsar på.
Statsministern är född 1965 och besökte Sacaba Beach första gången som sjuåring.
- Det var 1972 och jag minns att han lärde sig säga ”dos helados”, och tog hand om sin lillebror som då var tre år.
 
Därefter återvände familjen Reinfeldt till Sacaba Beach flera gånger. Förutom att bo hos mamma Birgittas väninna hyrde de en lägenhet i ett av höghusen.
 
 
Fakta/Sacaba Beach
Sacaba Beach är ett bostadskvarter precis intill Medelhavet och tillhör egentligen stadsdelen Carretera de Cádiz i sydvästra Málaga. Här låg tidigare industriområdet La Térmica och det kända gasverket Butano. Ett stycke söderut ligger flodmynningen av Guadalhorce. Stranden heter playa de La Misericordia. Majoriteten av de 220 bostäderna började byggas 1965. De boende har kritiserat bristen på infrastruktur. Lokalbussen drog in för några år sedan och nu får de boende promenera till Parque Litoral för att nå närmaste hållplats.


”Fredrik står med sin lillebror Magnus i gränden till det hus vi  hyrde sommaren 1972. Fredrik är 7 år och Magnus 3 år. Senare återvände vi och hyrde en lägenhet i samma område. Då hade barnaskaran utökats med en lillebror till, Henrik. Våra pojkar lekte
”Fredrik står med sin lillebror Magnus i gränden till det hus vi hyrde sommaren 1972. Fredrik är 7 år och Magnus 3 år. Senare återvände vi och hyrde en lägenhet i samma område. Då hade barnaskaran utökats med en lillebror till, Henrik. Våra pojkar lekte