Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Äntligen – en svensk restaurang mitt i Marbella

Mitt i centrala Marbella hittar man Bistro Sardin. Men låt inte namnet lura er – det är inte sardiner man serverar i första hand utan utsökta fiskrätter och kötträtter.


Av Camilla Grahn

Bistro Sardin´s historia börjar på Skånegatan i Stockholm som en av Stockholms minsta restauranger. Tätt mellan borden och mycket gäster – där av namnet Sardin. Den intima känslan finns kvar på Bistro Sardin i Marbella men här finns något fler platser och allt är lite större. Här serveras vällagad mat, tillagad med omsorg som ger valuta för pengarna.

Miljön är rustikt spansk med inslag av romantik men framför allt mycket hemtrevligt. Personalen är här för att göra allt för att du ska trivas.

På menyn hittar man bland annat fantastiska lammkotletter, tournedoskuren oxfilé och entrecote i varierande storlekar. Och för den som inte blir mätt i första taget finns det T-bonesteak på upp till 500 gram att beställa. Alla rätter serveras med utvalda tillbehör. Och så naturligtvis det svenskaste av allt – underbara såser. Beroende på hur menyn ser ut för dagen kan du få såväl rödvinsås, dillsås eller hollandaise- och bearnaiesås.
 
Om du föredrar fisk så finns det Torskrygg med ägg, räkor, skirat smör och pepparrot. Eller Lax serverad i olika former liksom Havsabborre och för dagen annan färsk fisk.
 
På menyn finns alltid en svensk husmanskost. Det kan vara Rotmos med fläsklägg, Kåldolmar, Skånsk kalops med rödbetor eller Köttbullar med potatismos och rårörda lingon.  Och – inte att förglömma – SOS, tre sorters sill med tillbehör, men det finns alltid på menyn.
 
Håll utkik efter kvällar med speciellt erbjudande som innebär att du väljer 3 rätter från a-la-carte menyn för endast 25 Euro. Eller kom in och ta en fika eller drink. Och behöver du catering står Bistro Sardin gärna till tjänst!
 
Köksmästare är Stefan Svahn med många års erfarenhet som kock både i Sverige och utomlands. Krögare är Maria von Gerber och Håkan Håkansson. 
 
Bistro Sardin är öppet kvällstid tisdag – söndag från klockan 19.00.
Adress: Pasaje Carlos Mackintosh Local 15 29600 Marbella. www.sardin.es, info@sardin.es Tel: 0034 952 867 758
 
VÄGBESKRIVNING:
Parkera i garaget: Avd del Mar, mitt i centrala Marbella. Då man står på Avendia del Mar (den med Dalí-statyerna) med bergen mot ryggen och näsan mot havet hittar du en liten gränd till vänster, strax nedanför Alamedaparken och Calle Carlos Macintosh. Sök adresssen på googles.com/maps.