Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Horsetrekking i Sydspanien - Se naturen från hästryggen

Hyr en häst och en guide och upplev det dramatiska sydspanska landskapet från hästryggen.


Av Ola Josefsson. Foto: Eva Maria Sigvardt

Hästgården Los Caballos del Mosquin ligger i ett mycket naturskönt område utanför samhället Canillas del Albaida ovanför Cómpeta på östra delen av Costa del Sol. Här ligger de tre naturparkerna Parque Natural de las Sierras de Tejeda, Almijara och Alhama. Det är ett 40.000 hektar stort område med vandringsleder och Eva Maria Sigvardt som driver hästgården har tillåtelse att organisera guidade turer på hästryggen i denna vackra naturpark.
 
Platsen ligger underbart vackert. Solen ligger på. De omgivande bergen skapar en stillsam och lugn atmosfär. Här reser sig Sierras Tejeda y Almijara 2.065 meter. En plats som är svår att tröttna på. Eva Maria Sigvardt kom till Canillas del Albaida 1995 och två år senare öppnade hon hästgården.
 
Horse Trekking är det stora äventyret i Sydspaniens omväxlande och dramatiska natur. De guidade turerna görs i olika nivåer beroende på vilken vana du har att rida.
 
Turerna med guide tar från en timme upp till tre dygn. Priserna ligger från 30 euro upp till 565 euro. Från halvdagsturer ingår picknick och med flerdagsturer ingår övernattning. Övernattningen sker på ett bed and breakfast hotell i Cómpeta.
 
- Vi anpassar vår hästtrekking till det tempo som våra kunder har eller önskar. Säkerheten är viktig, licens och försäkring ingår, samtidigt som utflykten ska bjuda på en skön upplevelse, säger Eva Sigvardt.