Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Är det rätt tid för att investera i Spanien?

Den 21 juni fick vi tillfälle att delta i en mycket intressant paneldebatt och utbyte av tankar med våra svenska vänner på Spanska Ambassaden i Stockholm. Vi fick tillfälle att på nytt besöka ett land, Sverige, en stad, Stockholm, där vi alltid känner oss som hemma.


Av abogado Tomás Fernández García, IURA Despacho Jurídico

I denna paneldebatt var de främsta frågorna följande: Är det rätt tid för att investera i Spanien? Kan man investera i Spanien på ett säkert sätt?

De flesta deltagarna önskade få veta:
a) Kommer bostadspriserna att gå ner ytterligare i Spanien? Bör man fortfarande invänta ytterligare prissänkningar?
 
Vi vågade inte svara på denna fråga då vi inte är specialister i ekonomi, även om vi dock vågade oss på en prognos: Priserna kommer att gå ner ytterligare, men inte mycket mer. Prissänkningen överskrider redan i många fall 40% och priserna börjar därmed att bli mycket attraktiva. 
 
a) Om vi beslutar oss för att köpa: Är det säkert i Spanien? Kan det vara en risk att investera? 
 
Vårt svar på denna fråga var otvivelaktigt. Det är sant att Spanien går igenom en tid som är ekonomiskt delikat och komplicerad. Men vi bör inte missta oss, Spanien är fortfarande ett modernt och demokratiskt land, med en rättsstat som är fullständigt stabil och med ett rättssystem som på ett särskilt sätt uppmärksammar konsumentens och investerarens rättigheter i Spanien. Vårt land räknar med en av den mest avancerade och progressiva lagstiftningen till försvar för den EU-medborgare som bestämmer sig för att flytta till Spanien och bosätta sig i detta land. Om Du vidtar försiktighetsåtgärden att omge Dig med rätt rådgivning.
 
Om Du uppfyller de föregående formaliteterna för Din investering och agerar lika försiktigt som Du skulle agera i vilket annat land som helst, kommer inte Din investering i Spanien vara i någon risk. Den skulle vara säker i ett modernt EU-land, med en hög skyddsnivå för medborgarnas rättigheter. 
 
Vi avslutade vår intressanta paneldebatt med våra svenska vänner genom att komma fram till att Spanien fortsätter att vara ett attraktivt land. Det fortsätter att vara ett fantastiskt land för att investera i och för att leva i.
 
Vi önskar alla läsare en trevlig semester. 
 
Fråga advokaten
Denna text är skriven av Tomás Fernández García, abogado på IURA Despacho Jurídico S.L.P. Har du någon fråga kan du e-posta den till: ulrica@iura.es
Ulrica Jonsson, Skandinavisk representant, IURA Despacho Jurídico S.L, tlf: 618 418 336.