Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Kungasläkter som dras till Nerja

Någonstans i bakgrunden av den spanske kungen Alfonso XII ska det svenska kronprinsessparet semestrat i augusti.
Någonstans i bakgrunden av den spanske kungen Alfonso XII ska det svenska kronprinsessparet semestrat i augusti.
Statyn på Nerjas Europabalkong föreställer den spanske kungen Alfonso XII som besökte platsen 1885 för att syna skadorna efter ett jordskalv. Det var kung Alfonso XII som tyckte att utsiktsplatsen skulle få namnet ”Balcón de Europa”, här slutar Europa och Afrika tar vid på andra sidan om havet.


Av Ola Josefsson

Någonstans i bakgrunden på det foto du ser här intill föreställande kung Alfonso XII som besökte Nerja för 127 år sedan, har medlemmar ur kungasläkten Bernadotte semestrat nyligen.

Det svenska kronprinsessparet lär ha semestrat på Calle Carabeo i Nerja med utsikt mot Medelhavet och Europabalkongen. Det är många rykten som snurrar. Först hette det att kronprinsessan Victoria och prins Daniel köpt hus i Nerja. Det var den engelska veckotidningen The Olive Press som först publicerade uppgifterna i mitten av november. Vid pressavdelningen hos det svenska hovet kom detta som en fullständig överraskning....

Några dagar senare kom nya uppgifter. Denna gång i provinsens största dagstidning, Diario SUR. Då handlade det om att det svenska kronprinsessparet hade varit på besök i Nerja i augusti.

Enligt de första uppgifterna i The Olive Press hade Victoria och Daniel i största hemlighet köpt en fantastisk gammal femrumsvilla i Nerja med utsikt mot Balcon de Europa. Men ”nyheten” måste tas med en hel del salt, skriver till och med Svensk Damtidning...

När Svenska Magasinet besöker Nerja så tisslas och tasslas det. Enligt våra källor har kronprinsessparet inte köpt någon bostad i Nerja. Däremot ska de ha besökt Nerja i augusti.

- Det finns de som påstår att kronprinsessparets besök hålls hemligt för att inte det ska komma ut, säger en person med bra inblick i Nerjas näringsliv och tillägger:

- Men något köp finns inte registrerat på kronprinsessparet.
 
Kronprinsessan Victoria och prins Daniels besök i Nerja under några dagar i augusti gick helt obemärkt förbi. Först senare under hösten läckte detaljer ut. Sedan tre år tillbaka ägs en fastighet på calle Hernando de Carabeo av en kvinna som heter Ana. Enligt Diario SUR har Ana tidigare varit gift med en bror till den svenska drottningen Silva.
 
Calle Hernando de Carabeo anses av de flesta med kännedom om Nerja vara stans finaste gata. Fastigheten är en privat villa med stor trädgård och pool.
 
Enligt Diario SUR har Kronprinsess-besöket bekräftats av ett flertal källor. 
”De tillbringade några dagar här i somras men det var av helt privat natur, det handlade inte om något officiellt besök”, säger en ägare till en butik mitt emot fastigheten.
De lokal affärsinnehavarna i Nerja tycker att det är fantastiskt. ”Det skulle vara mycket bra för Nerja”, säger en affärsinnehavare.


Calle Hernando de Carabeo – här skulle det svenska kronprinsessparet semestrat
Calle Hernando de Carabeo – här skulle det svenska kronprinsessparet semestrat