Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Den perfekta sminkningen inför den stora dagen

Ett par viktiga saker man bör tänka på är:


Av Charlotte Lothigius
Foto: coyright ©Talia Giraudo www.thoroughlygorgeous.com
 
* Hållbarhet - Tänk på att sminkningen ska hålla från tidig morgon till sen kväll. Se till att använda bra make up som håller länge. Tips: Ge en utav dina brudtärnor ett litet kit med smink för att lätt kunna bättra på sminkningen.
 
* Personlighet - Du vill se tillbaka på dina foton och känna igen dig själv om 20 år. Trender ändras hela tiden och en personlig och naturligt look är att rekommendera.
 
* Provsminkningen - Oavsett om du gör sminkningen själv eller om du anlitar en make up artist. Se till att
ha gjort en prov sminkning ca 4-6 veckor innan bröllopet så att du vet vilken look du vill ha. Vet exakt vilka produkter du ska använda och att du tål produkterna.
 
* Sol - Vi vill alla se bruna och fräscha ut en stor dag som denna MEN tänk på att inte vistas i solen dagarna innan. Det sista du vill ha är en fjällande näsa och konstiga brännor.
 
Att ha rätt foundation är A och O! 
Hitta en som är så nära din egen hudton som möjligt. Foundation är till för att få jämn färg i ansiktet och för att täcka det man inte vill ska synas. En foundation är inte någon "brunkräm" som ska göra att du ser solbränd ut. För att “fixera” foundation använder du sedan ett puder, det också i din egen hudton. Blir du lätt glansig är pudret en räddare i nöden. Pudret mattar ner vilket också fungerar mycket bra inför fotograferingen.
 
Vad ska man göra med ögon make upen då?
Självklart vill man känna sig speciell och extra fin en dag som denna, men som nämnt tidigare är det bra att hålla sig till en look som passar din egen stil och personlighet. En diskret men elegant look ar alltid snyggt.
 
När det gäller färger på ögonskuggor är det viktigt att anpassa valet till hår, hud och ögonfärg. Man kan även använda sig av någon av de färger som är har använts för dekorationen eller brudtärnornas klänningar. Viktigt är att lägga en bra bas på ögonlocket så att skuggan håller och inte ligger i globlinjen efter 2 timmar. Tänk på att inte använda för mycket glitter skuggor, det ser inte bra ut på bild.
 
En och en annan tår kommer säkerligen att falla dagen till ära, och för att undvika att sminket faller med, måste du använda vattenfast maskara.
 
Färgen pà läppar är väldigt individuellt. Min personliga åsikt är: Mycket ögon - lite läppar, mycket läppar - lite ögon, men när det kommer just till bröllop kan jag tycka att ett “jämnt” ansikte är väldigt fräscht. Välsminkade, naturliga, pigga ögon med ett fräscht lappstift till!
Använd en läppenna i samma färg som läppstiftet och lägg den precis i konturen och fyll sedan i hela läpparna försiktigt med samma penna, detta gör att det håller längre.
 
Avsluta med att lite lätt lägga ett sol puder i “T-zonen” (panna, näsa och haka) och ett rouge i passande färg på kindbenen.
 
Sist men absolut inte minst, en viktig del som inte många tänker på, brudgummen! Bruden är alltid perfekt sminkade. Inte ett enda spår av stress syns medan mannen har stressat lika mycket men har ingenting som tar bort spåren. Lite concealer för att täcka mörka ringar under ögonen och någon liten röd prick som kanske har kommit fram är inte fel. Pudra hela ansiktet med ett transparent puder för att fixera och matta ner. Borsta även till ögonbrynen om dom är buskiga.