Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Licor 43 i Sverige

Licor 43 heter likören döpt efter de 43 örter och kryddor den är smaksatt med. Den har sitt ursprung i början av 1900-talet och är idag en av Spaniens mest exporterade likörer


Sverige var det första landet som började importera Licor 43. Detta var under 70-talet då det var väldigt populärt att resa till Spanien, och drycken anammades snabbt av folket. Sedan dess har drycken varit en storsäljare, och finns idag på samtliga Systembolag i Sverige.

Licor 43 passar utmärkt att dricka ren med lite is men har också en förmåga att smälta bra ihop med många olika smaker. Här är några exempel på populära drinkar med Licor 43 som bas:

Spanish coffee

Häll Licor 43 i ett glas som tål värme, fyll på med kaffe och toppa med grädde

Crush 43

Muddla citron i ett glas, fyll på med Licor 43 och krossad is. Rör om och toppa med soda.

Blanco 43

Skaka mjölk och Licor 43 i en shaker och häll upp i ett glas med is.

Bull 43

Fyll ett glas med is, häll önskad mängd Licor 43 och fyll på med Red Bull, pressa sedan ner en klyfta färsk lime.

Rosa Pantern (den mest klassiska Licor 43-drinken)

Skaka mjölk, Licor 43 och en skvätt grenadin i en shaker och häll upp i ett glas med is. 

Licor 43 under 2012

Under 2012 kommer Licor 43 synas på ett flertal evenemang runt om i Sverige, bland annat på fester med temat La Casa Española där det bjuds in till en kväll med spansk mat, dans och dryck. Dessa fester kommer i största utsträckning hållas i storstäderna Stockholm, Malmö och Göteborg. Andra evenemang där Licor 43 kommer att figurera är Nelly Catwalk Tour, en turné i samarbete med Nelly.com som går ut på modevisningar och förfestkvällar runt om i hela landet (datum kommer att släppas inom kort).

Licor 43 är ett välkänd och välanvänd likör bland Sveriges bartenders känd för sin kvalitet och många användningsområden. Under våren 2012 är tio svenska bartenders bjudna till Spanien för att besöka och uppleva Licor 43 på spanskmark, samt för att ta fram nya recept på Licor 43.