Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Nellies Deli lilla pärla

I hjärtat av Nueva Andalucia med ett stenkast till tre av de mest kända Golfklubbarna på kusten, Aloha, Brisas och Los Naranjos, ligger min lilla pärla Nellies Deli


Trots det engelskklingande namnet är Nellies svenskt, ägs och drivs av mig, Helen Lindstrand. Efter att ha tröttnat på  vägbygget i San Pedro,  sålde jag min restaurang där, tog mitt pick och pack och flyttade till Aloha Garden.

Granne med receptionen, hyr jag ut en bit av lokalen till min barndomsvän Daniel Sunden Cullberg, som tillsammans med frun Birgitta driver D&B fastighetsmäkleri där profilen Helena Johansson jobbar, tillsammans delar med sig av sin yrkeskunskap och charm så att vi kan bo här i Spanien där solen skiner och greenerna är gröna(nåja).

Annelie jobbar med mig på Nellies och gör detsamma som jag, lagar mat som hon gillar och säljer på lösvikt över disk. Det som lagas är köttbullar och skagen men vi har också alltid lax på gravning eller rimning för de som vill ha det istället, vi bakar quicher och filmjölkslimpor.

Ett evigt potatisskalande till mos och gratäng, vi formar biffar av kalvkött till Wallenbergare och rårör lingon som vi köpt frysta från Sverige. Revbenspjäll från fina spanska grisar kokar vi länge att de blir möra och fina sen glazar vi dem efter hand så att de alltid är nygjorda ach goda. Puh!! När vi är lite trötta så hjälper  Mia och Lena till i butiken.

På våra hyllor finner Ni svenska basvaror som kommer hit  i kyl-och frysbil ungefär en gång i veckan, inte särkilt ekoreko men jag är väl lite slav under lasten…

För att du inte ska behöva komma ihåg huruvida vi har öppet eller stängt så kör vi sju dar i veckan, för att du inte ska behöva laga mat själv så lagar vi den åt dig, vardag som fest. Har du några särskilda önskemål så skräddarsyr vi menyn, eller varför inte steka biffarna själv så gör vi pepparsåsen eller gratängen.

Du når oss på Nellies mån-fre 11-19, lör-sön 11-16  951319439

nellies.deli@hotmail.com eller på facebook