Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Kära Läsare

Då var det min tur att ta över ordet och skriva kära läsare, men hur börjar man då...? Jag kör på ett säkert kort, det väl använda tricket i konversationens torka, nämligen vädret


Av Katarina Lindevall

I skrivande stund blåser det friska vindar. Vi har haft rekordkallt med minusgrader på många håll. Svensken är långt ifrån urtvättad ur mig då jag mest hela tiden springer och kollar på termometern. Är det verkligen kallare inomhus än utomhus? Nej, men så här kallt får det ju inte vara i Spanien! Hur ska jag kunna ringa hem och skryta nu när vi snuddar vid minusgrader? Jag tror att det är många av oss som känner igen oss i fixeringen vid temperaturen. Det är väl mycket därför vi trivs så bra här i Spanien.

På redaktionen är det däremot hett. Det har blåst till ordentligt på vår webbplats i form av nytt rekord under januari månad med 16.095 unika besökare! Det är den högsta siffran vi haft sedan mätningarna infördes. Vi gläds åt det stora intresset för www.svenskamagasinet.nu vår webbplats som komplimenterar vårt tryckta magasin på ett sådant utmärkt sätt.

Årets fastighetsmässa i Stockholm gick av stapeln under helgen. Självklart var även vi på plats och delade ut både Svenska Magasinet och Spanien Magasinet till mässbesökarna. Madeleine informerade spaniensugna svenskar om livet på kusten och hur bra vi har det här.

Det var ingen tvekan om att Spanien var en klar etta på mässan med 24 mäklare och rådgivare som representerade Spanien.

För oss som har gjort slag i saken och redan är i Spanien, bjuder vi i detta nummer på trevliga alternativ du kan sysselsätta dig med under vintermånaderna. Sierra de las Nieves är för många ett oupptäckt område som har ett fantastiskt rikt natur- och kulturutbud (se sid 24). Vintern är en lämplig tid att ta in solstolen, snöra på sig vandringskängorna och ge sig av upp i bergen för vandringar och utflykter.

För den som vill ta steget längre, bokstavligen, önskar vi välkomna att följa med oss på vår nästa jubileumsresa som går till pilgrimsleden Santiago de Compostela, se sida 22 för program och komplett information.

On Tour med Svenska Magasinet fortsätter också. Den här gången har vi varit i Vélez Málaga där man bland annat hittar Costa del Sols motsvarighet till det lutande tornet i Pisa.

Tills vi ses igen, trevlig läsning!