Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Spansk-svensk second hand-butik i Torremolinos

Lena Halvarsson och Ines Carranza Muñoz driver second hand butik i Torremolinos
Lena Halvarsson och Ines Carranza Muñoz driver second hand butik i Torremolinos
Torremolinos har sedan våren 2011 en ny second hand-butik som drivs av två driftiga kvinnor, en svenska och en spanjorska


Lena Halvarsson har bott på Costa del Sol i 27 år. Ines Carranza Muñoz och Lena träffades första gången när de var gravida och besökte mödravårdscentralen.

- Och sedan har vi träffats genom våra barn som går på samma skola.

Lena och Inez är aktiva människor som vill starta och öppna nya saker. Ines Carranza Muñoz har drivit second hand-butiker i Torremolinos i 20 år. Butiker som familjemedlemmar driver vidare.

I april öppnade de second hand-butiken Vintage La Alternativa på Calle Cruz 38 i Torremolinos. Butiken ligger bara ett stenkast från kulturhuset Casa de la Cultura och den är smakfullt inredd. Här finns möbler, dekorationer, kläder, konst, lampor och allt det där andra som passar i ett hem.

- Vi köper in eller så tar vi emot prylar som andra vill bli av med, berättar Lena Halvarsson. Vi har även utbyte av böcker, på främst spanska, engelska, tyska och ryska. Utbudet skiftar hela tiden.

- Många kommer in och tittar nyfiket. Second hand-prylar har spanjorer varit tveksamma till, det har ansetts som lite fattigt, med krisen håller attityden på att förändras speciellt hos de yngre.

Framöver tänker vi starta med intensivkurser inom massage, dofter och sagostunder för barnen, berättar Ines Carranza Muñoz och Lena Halvarsson.

Vintage La Alternativa, C/ Cruz 38, Torremolinos, tlf 951 401 170. Öppet mån-fred 11-14.30 och 18.30 till  21.30. Lörd 12 till 14. www.vintagelaalternativa.es