Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Don Q – bufférestaurang mitt på Fuengirolas paseo

Tine &  Allan Slaikjær med Raffa och Batista
Tine & Allan Slaikjær med Raffa och Batista
Med 20 års erfarenhet som kok är nu Allan Slaikjær tillbaka i Fuengirola efter några års uppehåll. Vi känner honom tidigare från bufférestaurangen Top 20 som han drev under 8 års tid. Efter sex år är Allan Slaikjær tillbaka i Fuengirolas restaurangvärld med bufférestaurangen Don Q


- Det blev några år i klädbranschen men jag kände att jag ville tillbaka till restaurangbranschen där jag hör hemma, säger  Allan Slaikjær som är utbildad kock.

Don Q ligger mitt på Fuengirolas strandpromenad, endast ett stenkast från Hotell Pyr. Restaurangen har 180 platser och uteserveringen är trevlig med fin utsikt över strandpromenaden och havet. I restaurangen finns även en avskild del för sällskap som önskar sitt för sig själva. Det är även en utmärkt plats för affärsluncher.

Allan Slaikjær har sex anställda. Under högsäsong tar restaurangen emot mellan 300 till 400 gäster.

- Och gästerna är nöjda, säger  Allan Slaikjær. Allt vi sätter fram är hemlagat från rågbrödet, den gravade laxen till kakorna och efterrätten med kakor och desserter.

- Smaken på maten blir helt enkelt bättre när man gör maten själv. Jag kan gott säga att vår buffé har den bästa smaken. Och kaffet serveras på små dekorerade fat, det ska se fint ut för ögat dessutom.

Efter bara några månader har  Allan Slaikjær fått en fast kundkrets som växer. Förutom svenskar och danskar hittar allt fler spanjorer hit.

- Vi har ju öppet alla dagar och priserna passar folks plånböcker när det är kris.

Här finns allt från lax till kyckling och fläskstek. Utbudet varieras varje dag.

Våra kunder ska inte tröttna, de ska hitta något nytt i buffén varje dag.

- Utbudet är stort varför många väljer att ta maten som små tapas för att kunna pröva så mycket som möjligt.Allan Slaikjær driver numera bufférestaurangen Don Q
Allan Slaikjær driver numera bufférestaurangen Don Q