Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Almuñécar får trådlös skandinavisk tv

Dansken Tommy Larsen och svensken Mikael Klambro installerar nätverksantenner över hela Almuñécar
Dansken Tommy Larsen och svensken Mikael Klambro installerar nätverksantenner över hela Almuñécar
Bakom företaget TropiReds verksamhet i Spanien står två danskar och en svensk. De erbjuder trådlöst Internet till invånarna i Almuñécar, solenergi och intelligenta vattensystem


I nuläget har TropiRed installerat nätverksantenner i tre fjärdedelar av Almuñécar medan full täckning beräknas nås innan sommaren 2013.

Utöver trådlöst Internet kommer användarna dessutom att få tillgång till trådlös tv, med kanaler från Danmark, Sverige och Norge. Tack vare ett samarbete med Danelca blir det nu möjligt att leverera många saknade tv-kanaler i Almuñécar.

-I nuläget väntar vi bara på att alla kablar sitter på plats, säger Tommy Larsen, och anger första december som start-datum för tv-sändningarna .
-Det är spännande tekniska projekt som innefattar allt ifrån trådlöst internet med tv och radio funktioner till solenergi och nyheter inom bevattningskontroll, allt med automatik och remote-control, säger Tommy.

Tommy Larsen flyttade till Spanien med sin kubanska fru eftersom hon inte fick arbetstillstånd i Danmark. Som hobby har Tommy en fruktplantage med bland annat avokado, vin och andra frukter importerade från Kuba. Av den anledningen har han stor användning för konstbevattning, något som nu styrs genom en datorstyrd anläggning som känner av fukt i jorden, läckage och vattennivåer i tankar och rör.

Inom solenergi har TropiRed tagit fram enkla lösningar såsom för uppvärmning av vatten. T ex för runt 995 euro får man en kompakt solvärmd panel och vattentank på 150 liter. Mer kompletta lösningar finns för behov som uppvärmning av hus och swimmingpool.
-Vi tittar hela tiden på olika lösningar och studerar folks behov och var kunder kan spara tid, pengar och resurser, säger Tommy Larsen.