Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Julbasar i ljumma aftonsolen och Advent i solsken!

Det är inte den vanliga inramningen för en svensk kyrkas Julbasar och Adventsfirande, men det är det privilegium vi på Solkusten fick uppleva när Svenska kyrkan i Fuengirola fylldes av basarbesökare fredagen den 25 november, som i gemytlig trängsel lockades av varmkorv och glögg, smörgåsar och lussekatter.


Av Jan Madestam, Foto Carin Simon

Därefter trängde sig skarorna framför ”pysselgruppens” julhantverk, stora och små lotterier, ”gissa dockans namn” eller polkagrisarnas antal. Fiskdamm och mjukisdjuren lockade de små och deras far-och mormödrar, goumet , vin& frukt, choklad och ljuslotterierna alla övriga. Själva trängseln och trivseln runt borden både inne och på den sköna terrassen är en del av vägen mot jul, som också i solvärmen  pekar på det som den första Adventssöndagens gudstjänster samlade oss svenskar till med de välkända texterna och tonerna, ”Bereden väg” och ”Hosianna”.

På vägen till Jul har Svenska kyrkan i Fuengirola följande hållpunkter.

Den 13 december kl:19 firas Lucia med svenska skolans elever. Fram till den 16/12 är kyrkan öppen, sedan beror det på om frivilliga ställer upp, annars hålls stängt fram till Julafton, då blir det Julbön kl: 12.00 med norska kyrkans präst och kantor.

Annandag Jul kl: 18.oo firas Svensk Julgudstjänst med vår kyrkoherde Michael Franzén från Torrevieja.

Därefter pustar kyrkan ut och hämtar andan efter att nu ha fått nya möjligheter och startar vårterminen med stora föväntningar och gudstjänst den 15 januari kl.11.00.  Förhoppningsvis kan kyrkan vara öppen tisdagarna  under tiden fram den 15/1.

Dessa rader skrivs av Jan Madestam, som med både spänning och glädje kom till denna höstens verksamhet och efter den goda utvecklingen , med mångas  engagemang, nu ser fram till den fortsatta verksamheten i kyrkan.

Januari och februari får vi, Gun och Jan, också dela med er och sen lämna över till nästa pensionerade präst som får dela våren med er alla som nu ställer upp. För det krävs givetvis fortsatt engagemang från er alla och ännu är  vi i full fart med utmaningen att nå målen: 500 medlemmar före 2011 års utgång, flera frivilliga medarbetare och fulla bänkar/stolar i kyrkan! Välkomna och tack alla basarmedarbetare, gåvogivare och deltagare!

Tack Carin Simon för alla fina bilder!Gun & Jan Madestam
Gun & Jan Madestam
Leif-Gunnar och Reidun Sörlien som har jobat på kyrkan under hösten åker hem. Vi vill tacka dem för allt de har bidragit och hoppas att de kommer tillbaka
Leif-Gunnar och Reidun Sörlien som har jobat på kyrkan under hösten åker hem. Vi vill tacka dem för allt de har bidragit och hoppas att de kommer tillbakaFuengirola lokal-tv var på plats och intervjuade Agneta Bengtsson
Fuengirola lokal-tv var på plats och intervjuade Agneta Bengtsson