Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

I en fallskärm över Medelhavet

Svenska Magasinets testpatrull på väg upp
Svenska Magasinets testpatrull på väg upp
I en fallskärm, efter en båt, 100 meter ovanför havsytan. Det heter parasailing och är en kul grej att testa och ger bästa utsikten över hela playan.


Av Ola Josefsson

På Costa del Sol finns ett antal företag som erbjuder parasailing. Vi testade hos professionella ”Smile High” i Fuengirolas fritidshamn som kör parasailing året runt.
Priset ligger från 60 euro beroende på hur många som flyger. Du får sele och flytväst. Som mest kan fem personer kopplas ihop med en fallskärm som dras upp med hjälp av båt och vind.

100 meter upp
Sedan vinschas du ut innan du slutligen hamnar 100 meter ovanför havsytan. När Svenska Magasinet testade låg vi på samma höjd som reklamflygen, och en bra bit ovanför sjöfåglarna.
Flygtiden är tio minuter innan du vinschas ned och tar plats med fötterna på en plattform på den specialgjorda båten. Det är ett kul nöje för hela familjen.
Informationen är på engelska. På väg ut till havs får du en god instruktion i hur start och landning går till.

Lättar från golvet
Starten är skönast. Iklädd selen, sätter du dig på plattformen och plötsligt lättar du från golvet och stiger mot skyn. Båten under dig blir mindre och mindre.
Det är en mycket behaglig resa och du får en härlig vy över kusten. Du blir fotograferad av arrangören och efteråt kan du köpa digitala bilder på dig själv, svävande ovanför Medelhavet.100 meter ovanför vattenytan, och du har en härlig vy över Solkusten
100 meter ovanför vattenytan, och du har en härlig vy över Solkusten