Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Solkustens dykparadis ligger vid Nerjakusten

Dålig sommar i Nordeuropa ger en bra sommar för Solkustens dykinstruktörer. När det samtidigt är konflikthärdar i Egypten, som vanligtvis tar emot mängder av dykturister, blir Solkusten och Costa Tropical säkra alternativ


Av Ola Josefsson
Foto: Buceo Costa Nerja

- Det har varit en mycket bra sommar, välbesökt, och den skandinaviska marknaden går bra, berättar Cecilia Jorge Andréasson på Buceo Costa Nerja som har butik vid stranden Playa Burriana bara 45 minuter från Málaga flygplats.

Påskveckan plus perioden juni till mitten av oktober betyder högsäsong inom dyksporten på Costa del Sol även om Buceo Costa Nerja organiserar turer året runt.
- Allt hänger ju på vädret, är det bra kör vi turer årent runt, berättar Cecilia Jorge Andréasson.

En tyst fantastiskt vacker värld - den som inte doppar huvudet under ytan går miste om en annan värld av Solkusten. Sommar för mig betyder snorkling i kristallklart varmt vatten i de mysiga små badvikar som ligger mellan Nerja och Almuñécar.

Familjeföretaget Buceo Costa Nerja har funnits vid Burrianastranden i elva år. De är ensamma i provinsen Málaga om att ha licens för att gå ned och dyka i den skyddade naturparken ”Acantilados de Maro - Cerro Gordo”. Naturparken sträcker sig även in i provinsen Granada där ytterligare ett företag tillsammans med Buceo Costa Nerja har fått grönt ljus från regionalregeringen att göra dyk. Däremot dyker de inte i grottor.
- Eftersom vi satsar på säkerhet har vi utlämnat dykning i grottor i vårt program. De som vill satsa på avancerad dykning får söka sig till andra företag.

Buceo Costa Nerjas snorklingsutflykter till Solkustens bästa dykvatten öster om Málaga har blivit populära. Även om inte alla i familjen snorklar kan alla följa med.
- Även utan tuber kan du ser mycket under vattnet utmed kustens klippstränder. Och för den som inte snorklar blir en utflykt med båt utmed kusten en skön upplevelse. Turerna till klippstränderna vid La Herradura är våra kunder mycket nöjda med. Andra intressanta platser är Punta de la Mona och Marina del Este

Här finns hundratals, ibland tusentals fiskar och även bläckfiskar som kan vara svåra att hitta utan guide. Guiderna tar kort på kunderna under vattnet som är kul att visa upp där hemma.
Buceo Costa Nerja anordnar kurser för nybörjare som vill ta dykarcertifikat. En gång om året anordnas kurs för dem som vill bli instruktör. En sådan skola för certifierade hålls nästa gång mellan den 14 till 27 november. Buceo Costa Nerja har även utbildade instruktör för handikappade som vill dyka.

Dykresor till Kanarieöarna står också på programmet. Ifjol ordnade Buceo Costa Nerja en resa till Teneriffa.

 

 

Familjeföretag. Bakom Buceo Costa Nerja S.L står Bernabé Jorge Toledo, Cecilia Jorge Andréasson och Catharina Andréasson Toledo
Familjeföretag. Bakom Buceo Costa Nerja S.L står Bernabé Jorge Toledo, Cecilia Jorge Andréasson och Catharina Andréasson Toledo