Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

MÖT MIG I ESTEPONA av Åke Edwardsson - Leopard förlag 2011

Här är historien om den framgångsrike företagaren i reklambranschen, som en dag plötsligt inser att det förflutna har hunnit upp honom. Ett förflutet han under så många år önskat förtränga


Då var då, idag är idag, men det som då hände och som utfördes kan inte på några villkor göras ogjort. Det inser Peter Matteús, som på den tiden det hände hette något helt annat. Vad var då det hemska han hade gjort och som han idag decennier senare inser att han är tvingad göra upp med?

Detta får läsaren av uppleva på 278 sidor där författaren ger bit för bit omväxlande i nutid och dåtid. Det hela tar sin början i Sverige då Peter oväntat får ett kuvert innehållande nytagna fotos på hans familj plus en nyckel till en förvaringsbox på Stockholms Centralstation. Motvilligt tar han sig dit och öppnar boken och där startar denna spännande thriller, som sedan utspelas i södra Spanien. Vi besöker under ”resans gång” Estepona, Fuengirola och Marbella.

Person- och miljöteckningarna känner alla igen som någon gång besökt Spanien antingen som turist eller i affärer. Den oväntade upplösningen ger stark krydda åt denna svenska thriller med starka politiska inslag. När man läst färdigt ställer man sig som läsare flera frågor, vars svar inte är helt givna. Vem är vem och vem gjorde egentligen vad?

Iwan Morelius