Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Kära Läsare – Oktober 2011

Jag lovade att rapportera från höstens bostadsmässa i Stockholm: Köpa hus utomlands. Kanske har du redan sett det på vår hemsida, men det var succé. Spanien är hett!


Mäklarna som ställde ut var mycket nöjda.

”Husspekulanterna vet mer exakt vad de är ute efter. Det ligger mer långtidsplanering bakom mässbesöket.” sa en mäklare. ”De som är här ligger långt fram i sina tankar om hus”, sa en annan. ”Vi har fått fler kontakter än någonsin” sa en tredje.

Bo Wennertorp, revisor på Global Accounting i Marbella, och flitig föredragshållare på de här bostadsmässorna hade fyra fullsatta seminarier om vad du bör veta innan du flyttar till Spanien.
”Det är högtryck för Spanien just nu, säger han. De låga huspriserna i kombination med en stark svensk krona skapar stora möjligheter.”

Vi var också där med vår systertidning Spañien Magasinet som fick en rykande åtgång. Spañien Magasinet har devisen – för dig som drömmer om ett nytt liv! Och det var många.

Svenskarnas fastighetsköp i Spanien ökade med 105 procent under 2010 jämfört med året innan. Det skriver dagstidningen El Mundo och rapporterar om en spansk delegation som just för tillfället besöker Stockholm. Målet med Sverigebesöket är att minska det lager av osålda fritidsbostäder som finns till försäljning i Spanien.

Det är därför vi utökat våra bostadssidor i Svenska Magasinet. Du hittar 10 sidor reportage, notiser, mäklarannonser och små bostadsradannonser med start på sidan 36.

Det är en service till dig och dina vänner som går därhemma i Sverige och längtar. Du kan hälsa dem att höstens sista mässa är i Göteborg på Svenska Mässan 29-30 oktober.

Ni kanske kan bli grannar ju! :-)

Christer Melkerson