Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Kära Läsare

I helgen är det fastighetsmässa i Stockholm. Nordens största och mest välbesökta mässa för köp av bostad i utlandet arrangerat av Fair Media International sedan åtta år tillbaka


Av Christer Melkerson

Mässorna är en marknadsplats för utställare från hela världen som vill marknadsföra sina bostäder till kvalificerade köpare. Utställarna på Fair Media mässor kommer från över 20 olika länder och består av agenter, fastighetsmäklare, byggmästare och markägare. I våras kom det 5 000 besökare och intresset att köpa ett boende utomlands var större än på mycket, mycket länge.

På mässan arrangeras också seminarier som är helt gratis för besökarna, seminarier om bland annat skattekonsekvenser vid köp av bostad utomlands, pensionering utomlands och lånemöjligheter vid köp av bostad utomlands.

Just nu är det definitivt läge att ta sig en ordentlig titt på utbudet. Räntan är låg, fastighetspriserna är låga i Spanien och den svenska kronan har stärkts.

Priset på bostäder utmed Medelhavskusten tillsammans med Costa del Sol låg 28,2 procent lägre i juni jämfört med juni för fyra år sedan. Det visar ett färskt index över priserna, redovisat i spanska dagstidningar.

I nuläget är priserna nere på samma nivå som i november 2004.

Från juni ifjol till juni 2011 sjönk priserna i genomsnitt med 9,5 procent.

Så visst är det läge att göra oss andra sällskap här nere där solen fortfarande lyser varm.

Självklart finns Svenska Magasinet med på mässan i Stockholm. Rapport kommer.