Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Nordea firar 30 år i Spanien

Stig Jogsten arbetar vid Nordea Bank S.A. på Centro Plaza i Nueva Andalucia i Marbella
Stig Jogsten arbetar vid Nordea Bank S.A. på Centro Plaza i Nueva Andalucia i Marbella
Den 23 september firar Nordea 30-årsjubileum i Spanien


1981 lämnade Privatbanken A/S, den tidigaste föregångaren till Nordea i Spanien, in en ansökan till den spanska centralbanken Banco de España om att få tillstånd att öppna ett representationskontor i Fuengirola.

Fuengirola-kontoret rapporterade ursprungligen till banken i Köpenhamn men ansvaret lämnades snart över till Luxemburg och sedan dess har kontoret varit en viktig del av private banking-verksamheten för Nordea Bank S.A. i Luxemburg.

I dag ligger kontoret på Centro Plaza i Nueva Andalucia i Marbella och det är bemannat av Jesper Hertz och Stig Jogsten.

Närvaron i området speglar Nordeas långsiktiga satsning på private banking-kunder i Spanien, en satsning som genomförts konsekvent genom alla upp- och nedgångar i finansbranschen under årens lopp. I fjol firade Jesper Hertz 20-årsjubileum som representant för Nordea i Spanien.

”Vi är en stor aktör på den europeiska private banking-marknaden och vi är inte intresserade av kortsiktiga initiativ,” säger Jhon Mortensen, chef för Nordea Bank i Luxemburg. ”Det tar tid att bygga de relationer som vi vill ha med våra kunder och deras familjer, och långsiktighet är verkligen ledordet för vårt engagemang. Vi vill att våra kunder i Spanien är kvar hos oss om 20 år och vi ser fram emot att välkomna deras barn som kunder hos Nordea.”

Om Nordea Bank S.A.
Nordea Bank S.A. grundades i Luxemburg 1976 och är den ledande nordiska banken i Luxemburg och Schweiz. Banken har 400 medarbetare och betjänar kunder över hela världen. Nordea Bank S.A. ingår i Nordeakoncernen, den största banken i Norden och Östersjöregionen. Nordeas affärsområde Wealth Management, där Luxemburgverksamheten ingår, har en stark position på den europeiska marknaden för fond- och förmögenhetsförvaltning. Nordeas förvaltade kapital uppgår till 191 md euro (2010-12-31).

För ytterligare information:
Paul Malpas
Tel. +352 43 39 50 95
paul.malpas@nordea.lu