Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Banco Urquijo har flyttat in i nya lokaler

Marie Berggren och bankdirektören vid Banco Urquijo i Marbella, Guillermo Ayuso
Marie Berggren och bankdirektören vid Banco Urquijo i Marbella, Guillermo Ayuso
Banco Urquijo som är en filial inom Grupo Banco Sabadell har fått utmärkelsen ”Spaniens Bästa Private Bank” under tre år. Det är Euromoney som varje år utför en undersökning inom internationell Private Banking och inom fondportföljförvaltare. Banco Urquijo har även fått utmärkelser av Expansión, en av Spaniens ledande finanstidningar


Banco Urquijo har funnits i Andalusien sedan 1927 och i Marbella i över 25 år. De har även kontor i Sevilla och ytterligare ett kontor planeras att öppna i Málaga, skriver dagstidningen ABC.

Banco Urquijo har som mål att öka antalet kunder med 20 procent de närmaste tre åren. Att banken satsar på Marbella beror på att politiker, affärsmän och banktjänstemän känner förtroende för staden och tror att detta blir platsen som först kommer ur krisen. Det finns en hög köpkraft bland invånarna och Marbella skyddas genom mycket utländskt kapital. Banco Urquijo har för närvarande 250 kunder i staden varav hälften är utlänningar.

När Banco Urquijos direktör José Molina presenterade de nya lokalerna i samband med en presskonferens sa han att Marbella är Andalusiens andra största stad när det gäller högsta disponibla inkomster efter Mojácar. Marbellas företag står för 15 procent av den totala omsättningen i provinsen Málaga.

Sedan 1996 arbetar svenskan Marie Berggren för Banco Urquijo genom Spanienfonder S.L. Deras nya kontor ligger på Avenida Ricardo Soriano 12, Edif. Marqués de Salamanca.