Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Movistar, Harpo och service

Hans G. Andersson
Hans G. Andersson
Saken är klar. Benet är avsågat. En klassisk replik av sportreportern Bengt Ahlbom när han fått benet amputerat. Denna gång gäller dock benet PSOE som ju fick sig en rejäl dänga i valet. Att en människa kan vara så illa omtyckt som vår käre skomakare trodde jag bara var förunnat höjdare som hertiginnan av Alba eller Thorbjörn Fälldin


Nåväl, nu när valet är överstökat och damen bakom lakanet förpassats till garderoben och Alternativa Mijeña/Los Verdes tagit sig in i fullmäktige, tack kära läsare som givetvis mangrant röstade grönt, nu kan vi ägna oss åt väsentligare frågor.

Till exempel Telefonica alias Movistar.
Egentligen skulle det väl heta ”Estrella Pelicula” men det går nog inte hem i Kina där ju ”Movistar” gärna vill gneta sig in.
Att ett seriöst företag kan ta sig för att kalla sig för Movistar övergår de flestas förstånd men jag tror att jag vet hur det gick till.
Det var givetvis hustrun till en övervintrad hippie i Telefonicas styrelse som kom upp med det briljanta namnet.

Men hur, frågar sig vän av ordning?

Jo, hon hade antagligen snöat in totalt på ”Harpos” jättehit från mitten av 70-talet nämligen ”Moviestar”. Ni kommer väl ihåg Harpo? Det var grabben som blev sparkad i ansiktet av en häst, något han var lika berömd för som ”Moviestar”.
Tillbaks till ordningen. Den låten gillade alla ungdomar inklusive hustrun som var ung på den tiden så det skulle nog gå hem nu också. Och ungdomar är ju något som T/M gärna vill åt. Att de stavat fel, eller rättare sagt gett ordet en spansk stavning, är ju inget att bry sig om. Det är ju ändå ingen som kommer ihåg Harpo längre.

Det här var bara en passus. Egentligen skall denna lilla krönika handla om en annan sak. Ytterligare ett ord som Telefonica, förlåt, Movistar inte kan stava till. Det börjar på S och slutar på E. Sju bokstäver.
En artikel i Sur in English omtalar att T/M under det närmsta året skall reducera sin personalstyrka med 4-5000 personer. (Och jag som i min enfald inte trodde att T/M hade några anställda. I varje fall verkar det så när man ringer dit.)

Orsaken till personalminskningen uppges vara att det har blivit för tuff, inhemsk konkurrens nu när T/M inte längre har monopol. Stackarna, de har helt plötsligt, och utan förvarning, drabbats av Marknadens fula nuna. Ni vet, den där elaka företeelsen som gör att skit åker på sopbacken och de som har något att erbjuda tar sig samman.

Men inte Telefonica/Movistar inte.

De kan tyvärr inte stava till det där ordet som börjar på S och slutar på E.

Du har redan gissat, eller hur.
”Service,” sa Bull.
”Servicio”, var ordet sa Bill.
Nu är det ju så att det är svårt att få gamla hundar att sitta och T/M har suttit på rumpan så länge att det antagligen är för mycket begärt att de skall få ändan urvagnen och lära sig stava.

Visst är det skönt att få gnöla ibland.

Må väl och ta hand om er.
Hans G. Andersson.

PS. Cheferna på Telefonica/Movistar?
Jovisst, de får sina väl tilltagna bonusar som vanligt. Fattas bara. Någon rättvisa får det vara här i världen.