Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

”Köpa hus utomlands” storsatsar i Norden

Under de två första dagarna i oktober arrangeras en ny upplaga av
Under de två första dagarna i oktober arrangeras en ny upplaga av "Köpa hus utomlands" i Stockholm
Det blir en storsatsning på spanska fritidshus i Norden under de kommande åren. ”Vi gör en otrolig satsning på Norden med fastighetsmässor i samtliga nordiska huvudstäder plus Göteborg”, säger Sven F. Källström. Samtidigt blir Svenska Magasinet en av två officiella mässtidningar i Göteborg och Stockholm


Av Ola Josefsson

Under hösten och våren arrangeras inte mindre än sju fastighetsmässor under temat ”Köpa hus utomlands”. Nyheten är Göteborg och Svenska Mässan som får sin egen ”Köpa hus utomlands” den 12 och 13 november.

3.000 exemplar
Svenska Magasinet och systertidningen på Costa Blanca, CB-Magasinet, blir officiella mässtidningar i Göteborg och Stockholm.
-Vi räknar med att distribuera omkring 3.000 tidningar enbart i Stockholm, säger Christer Melkerson, ansvarig utgivare för Svenska Magasinet.
Enligt Sven F. Källström lever det svenska intresset för Spanien.
-Mässorna skapar goda förutsättningar för att lyfta fram Spanien i Sverige. Vi ser verkligen att det svenska intresset för Spanien i högsta grad lever trots konkurrens från andra länder.

Spanien klar etta
I Stockholm, de två första dagarna i oktober, räknar arrangören med att 70 procent av utbudet vid mässan har betoning på Spanien. Spanien är klar etta när svenskar letar fritidshus utomlands.
Samtidigt har Spain Media kontaktat över elva ambassader i andra länder vari svenskar har ett stort intresse av att köpa fritidshus i.
Enligt arrangören hade senaste utställningen ”Köpa hus utomlands” i Stockholm cirka 5.500 besökare. Den gången hölls visningen i World Trade Center, mitt emot Centralstationen.

Globen-området
Men utställningen har vuxit ur kläderna, WTC blir för litet när Stockholmsmässan i höst utökar med 30 procent. Till den 1 och 2 oktober blir det i stället Annexet vid Globen-området och 2.500 kvadratmeter.
-Redan i juni var utställningsytan fullbokad vilket betyder cirka 50 olika utställare, berättar Sven F. Källström.
Precis som vanligt bjuds besökarna på en spansk mix av mat, musik och dans samtidigt med ett antal seminarier om Spanien.

SvD-bilaga
I höst utkommer Spain Media AB med bilagan ”Resa och bosätta sig utomlands” i Svenska Dagbladet. Bilagan som en gång i tiden sjösattes av Sven F. Källström utvecklas från att tidigare varit en renodlad Spanienbilaga.
-Vi har sett att kombinationen utställning plus bilaga har gett bra resultat för alla, säger Sven F. Källström.
Samtidigt har man knutit goda kontakter med flera storstadstidningar på de platser i Norden där utställningarna ska arrangeras. Genom en effektiv annonsering nås en intressant målgrupp som har ett stort intresse av att köpa bostad i utlandet.


”Köpa hus utomlands”
10-11 september Oslo
1-2 oktober Globen (Stockholm)
29-30 oktober Köpenhamn
12-13 november Svenska Mässan (Göteborg)
2006
11-12 februari Helsingfors
18-19 februari Globen (Stockholm)
11-12 mars Oslo
7-8 oktober Globen (Stockholm)
21-22 oktober Oslo
4-5 november Köpenhamn
11-12 november Svenska Mässan (Göteborg)
Med reservation för ändringar.Svenska Magasinet är officiell mässtidning i Stockholm och Göteborg
Svenska Magasinet är officiell mässtidning i Stockholm och Göteborg