Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Kära läsare

”Vi går mot bättre tider, tro mej, tro mej. Det här är inget skämt. Och inte heller är det, tro mej, tro mej, nånting som jag själv bestämt. Vi går mot öst, Vi går mot väst, Vi går mot liv, Vi går mot fest. Vi går mot bättre tider, tro mej, tro mej, för det har tiderna själva bestämt”.


Ett intensivt hamrande piano inleder vår nationalpoet Ulf Lundells låt ”Bättre tider”. Jag spelar den just nu på Spotify, för det är mitten av februari och jag ser hur den där klarblå himlen har samlat kraft under ett par månader för att bryta igenom den där andra gråsolkiga och fuktiga ursäkten vi fått dras med ett tag. (Från Stockholm hör jag att de i dag har nytt snökaos). För det är ju så, ett värdeuttryck är obegripligt om det inte sätts i relation till någonting. Kyla blir bara förståeligt när vi vet vad värme är. Och vad vi vet är att värme inte existerar utan kyla. I alla fall inte i idévärlden. I sinnevärlden är den alltför påtaglig för att gå obemärkt förbi.

Vår reporter Ola Josefsson har lusläst dokument, rapporter, analyser och intervjuer för att få fram hur det egentligen ser ut med sinnevärldens ekonomiska kris och han har hittat tecken på en vändning. [Sid 24]. Väldigt små visserligen, men ändå tecken.  Knappt synliga men i idévärlden tillräckligt stora för att vara hoppingivande.

Och turisterna fortsätter att strömma in till Spanien som de gjort det senaste året. Siffrorna som backar upp det påståendet är tydliga. Málagas flygplats hade tolv miljoner resenärer under 2010 vilket var 3,8 procent mer än föregående år. Det är första gången sedan 2007 då den ekonomiska krisen inleddes som passagerar- och flygtrafiken ökat, enligt den spanska flygplatsmyndigheten, AENA.
Så en titt på almanackan, den spanska himlen och Olas artikel och du kan fröjda dig! Den här våren är en löftesrik tid.

” Vi går mot bättre tider, tro mej, tro mej,
för det har tiderna själva bestämt”.

Dags för Vivaldi nu – han kan verkligen allt om årstider.
Hmm... Undrar... Står han på Spotifys ”Related artists” månntro...

Anders Olow