Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Ishockey- och skridskoskola för vuxna och barn

Hockeylirare på Solkusten, fr. v Ola Josefsson, Alain Cano och David Peromingo Carcía
Hockeylirare på Solkusten, fr. v Ola Josefsson, Alain Cano och David Peromingo Carcía
Nu har ishockey– och skridskosäsongen dragit igång på Solkusten. Från den 1 oktober är det is i pista del Club de Hielo eller ishallen i Benalmádena.


Av Ola Josefsson

Utbudet innehåller både skridskoskola för barn, ungdomar och vuxna. Och på tisdagar och torsdagar klockan 21 är det ishockey för vuxna.
-Det finns lite ishockeymaterial, men kommer det tio stycken kanske det inte räcker, säger Anders Hansson som håller i skridskoskolan.

Alain Cano, är spanjor som varit bosatt i Schweiz och blev biten av ishockey. Nu är han hockeytränare på Solkusten och kör ismaskinen. Tisdagar och torsdagar inleds träningen med flera övningar, därefter delar man upp två lag och spelar.
-Det handlar om att ha roligt på isen, säger Anders Hansson, en av flera svenskar i laget.

Månadspriset med två ispass i veckan ligger på 40,38 eller 60,56 euro. Köper du ett ”Abono Anual”, vid Patronato de Deportes i Benalmádena blir priset 40,38 euro i månaden för att delta i ishockey för vuxna. ”Abono Anual” är ett så kallat medlemskort i att kunna utnyttja Benalmádenas idrottsanläggningar till ett lägre pris. Är du bosatt i Benalmádena kommun kostar medlemskortet 35 euro, för övriga 46 euro.

På lördagar klockan 11.30 till 12.30 är det skridskoskola för barn och ungdomar. Den ansvarar svensken Anders Hansson för.
På måndag och onsdagar mellan klockan 18 och 19 är det ishockeyskola för barn och ungdomar.
-Men är du ungdom och är duktig i ishockey bör du vara med i vuxengruppen, tillägger Anders Hansson.
-I ishockeyskolan för ungdomar handlar det om basövningar, med fokus på individuell utveckling och puckföring och så vidare.

I samband med en presskonferens med Benalmádenas borgmästare Enrique Moya och den utbildningsansvarige i kommunen, Remedios Herrero, den 1 oktober presenterades programmet i Club Municipal de Hielo de Benalmádena för den kommande säsongen.

Bland annat får invånare i Benalmádena 50 procents rabatt på inträdespriset till isbanan mellan måndagar och torsdagar. Den 17 oktober anordnas en skridskodag för hela familjen och den 29 oktober blir det fiesta de Halloween sobre hielo. Under Semana Blanca blir det speciella aktiviteter och till våren väntar både karneval. I april väntar 80-talsdisco på is under temat ”Disco Hielo de los años 80”.
Under förra säsongen besökte 3.485 skolbarn från 39 skolor ishallen. Skridskoskolan hade 316 deltagare. Totalt hade ishallen 12.547 besökare under fjolåret.

Ishallen som ligger centralt i Arroyo de la Miel i Benalmádenas kommun är på 900 kvadratmeter med en hockeysarg importerad från Finland. Isytan är dock mindre än på en vanlig hockeyrink.

Vill du veta mer kan du kontakta Anders Hansson på tlf 693 100 592.

Skridskoskola för ungdomar
Skridskoskola för ungdomar

Fullständigt program med priser hittar du härAlain Cano, tränare i ishockeylaget - men ibland händer det att han även kör ismaskinen
Alain Cano, tränare i ishockeylaget - men ibland händer det att han även kör ismaskinen