Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Martinsen firar 25 år med fysioterapi på Costa del Sol

Rolf Martinsen
Rolf Martinsen
Efter 25 år på Costa del Sol är Rolf Martinsen välkänd för skandinaverna här.


Rolf är fysioterapeut, närmast att jämföra med vad vi är vana att kalla sjukgymnast. Själv säger han att det också ligger i gränslandet mot naprapat.

Rolf hade i mitten av 70-talet privat praktik i Malmö då en ny reform var på väg i Sverige, som Rolf ansåg skulle begränsa hans arbetsområde som sjukgymnast, den så kallade ”Dagmar”-reformen. Han längtade bort.

Rolf sökte sig först till Madrid, men tyckte att prisnivån var för hög där. Men efter ett besök i Fuengirola kände han att det också var platsen för en ny verksamhet.

Rolf fick tag på välkända Restaurang La Doradas lokaler; ett av skälen var att de redan hade telefon installerad! Då i mitten av 80-talet var möjligheterna till att få telefon betydligt annorlundare än i dag. På den tiden var sjukgymnastyrket helt anat än vad vi har i de skandinaviska länderna. I Spanien var det ofta en sjuksköterska  eller en invärtesmedicinare som gått en tilläggskurs som liknade sjukgymnastiken, men det fanns då inga enbart utövande legitimerade sjukgymnaster.

I dag är det annorlunda och behoven är uppenbara. Rolf tycker att de problem människor har, eller skaffar sig, fortfarande är sig ganska lika – muskel och ledbesvär, rygg, nacke...

I dag är dock de instrument en sjukgymnast har till förfogande betydligt mer avancerade.

Rolf berättar med entusiasm om den nya chochvågstekniken som direkt väcker stamcellerna i kroppen till liv och sätter igång blodcirkulationen.

Men allt det där berättar Rolf gärna mycket mer om på sitt Öppet Hus fredagen den 22 oktober. kl 14-18. Då firar Rolf Martinsen sina 25 år här, bjuder på vin och tapas.

Avda. Ramón y Cajal 52,
Edf. Sol, 1, Fuengirola
(vid Mercadona mitt emot Repsols bensinmack på gränsen till Los Boliches).
Tel: 952 476 504
www.physiospain.comRolf Martinsen gjorde nyligen en akillesoperation och slog läkarna med häpnad med en mycket snabb återhämtning tack vare den ny chockvågstekniken som han gjorde på sig själv. Bara det kan vara skäl nog att ha Öppet Hus den 22 oktober!
Rolf Martinsen gjorde nyligen en akillesoperation och slog läkarna med häpnad med en mycket snabb återhämtning tack vare den ny chockvågstekniken som han gjorde på sig själv. Bara det kan vara skäl nog att ha Öppet Hus den 22 oktober!