Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Fakta: Meloner

Vattenmelon
Vattenmelon
Melon som är en ettårig klängväxt växer i växthus


Vattenmelonen (1) eller Sandia Negra och Sandia Crimson Sweet som de två olika sorterna heter på spanska, finns med kärnor eller utan kärnor. Sandia har antingen gult eller rött kött och skördas i provinsen Almeria i april, maj och juni.

Därutöver finns flera andra sorter som Galiamelon (2), Cantaloupe (3) (tillhör sockermelonen), Piel de Sapo (4, som är en grön honungsmelon som ibland kallas för grodskinnsmelon) och vanlig Honungsmelon (5).

Skörden av meloner inleds i Almeria (april-juni) för att sedan fortsätta i regionerna Murcia (juli-augusti) och Valencia (september).


Provinsen Almería ökar sin export till Sverige
Provinsen Almería ligger på andra plats bland Andalusiens provinser när det gäller export utomlands. 13 procent av allt som går på export utomlands kommer från Almería. Det visar siffror från årets första kvartal som nyhetsbyrån Europa Press hänvisar till.
Under de senaste tio åren har provinsen Almeria legat på fjärde plats bland Andalusiens provinser i mest export utomlands. Det visar siffror från studien ”Diagnóstico de la Internacionalización de Empresas de Almería” som presenterades idag.
Under 2009 exporterade provinsen Almería varor för 1.860 miljoner euro vilket var 8,4 procent mindre än året innan.
Med 4.058 företag som exporterar står Almería ensamt för en fjärdedel av samtliga andalusiska företag som exporterar varor utomlands.
Sverige var landet dit exporten ökade mest under fjolåret med 17,7 procent följt av Italien, 15,9, och Polen med 8,5 procents ökning.
Cantaloupe
Cantaloupe
Piel de Sapo
Piel de Sapo

vanlig Honungsmelon
vanlig Honungsmelon


Galiamelon
Galiamelon