Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Kära Läsare

Kanske är du tillfälligt på semester här på Costa del Sol och ser den här tidningen för första gången. Då vill vi gärna hälsa dig speciellt välkommen till Svenska Magasinet.


Kanske har du hittat tidningen på stan´ eller hos goda vänner du hälsar på, eller så låg den helt enkelt i den lägenhet du hyr ett par veckor.

Svenska Magasinet distribueras nämligen till över 250 platser längs med hela Costa del Sol. Från Almuñecar i öster till Estepona i väster. Vi lägger tidningen på platser där det finns många skandinaver. Och vi kommer ut varje månad. [Utom augusti då även vi tar semester, så det här är ett dubbelnummer].

I höst fyller vi 20 år så vi är den äldsta tidningen för svenskar här.

Just ”sommarnumret” gör vi lite speciellt med tanke på just dig.

Här kan du hitta bra, spännande, kul och lite udda utflyktsmål och sevärdheter för de dagar du inte ligger platt på beachen.

Som Clintan-land till exempel. Ett kargt ”vilda västern”-landskap som passade filmregissören Sergio Leone perfekt när han letade inspelningsplats för det som kom att kallas spagetti-westerns. Clint Eastwoods verkliga entré på filmscenen efter att ha kört prärievagn oändliga timmar i TV-serien Rawhide, om du kommer ihåg. Du vet den där med signaturmelodin: ”Rollin’, rollin’, rollin’. Rollin’, rollin’, rollin’. Rawhide! Move ’em on, head ’em up. Head ’em up, move ’em on. Rawhide!” Och en pisksnärt på det! Alltså... Vi talar klassiker.

Men även Brigitte Bardot och Sean Connery har varit här, i ”Shalako”, och Arnold Schwarzenegger som ”Conan” och Peter O´ Toole som ”Lawrence of Arabia”...

Och nu kan du själv också åka hit och leka cowboy och se västernshower.

Så välkomna till Costa del Sol – här finns inte bara bad, här finns de mest oanade möjligheter!

PS. Åker du till Córdoba den 25 juli kan du dessutom se Mark Knopfler live på Festival de la Guitarra de Córdoba. Paco de Lucia är där den 24:e och Johnny Winter den 20 juli. Jag menar... Hur bra kan det bli?

[Det skulle vara om vi fick ner Lundell till Castillo Sohail förstås...] :-) Nu tar vi semester.

Nästa nummer 15 september!

Anders Olow
Chefredaktör och nybliven morfar