Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

När Kronprinsessan Victoria ringde fel…

Fuengirolabon Harry Lange minns en charmig felringning...
Fuengirolabon Harry Lange minns en charmig felringning...
Det ringde i telefonen hemma hos tecknaren och konstnären Harry Lange. En liten flicka bad att få tala med mamma drottningen. Hon sa också att hon hette Victoria


Av Ola Josefsson

- Jag trodde det var en liten flicka som jag kände vid den här tiden som brukade ringa och skoja och samtidigt var duktig på att imitera. Jag utgick ifrån att det var hon, säger Harry Lange som sedan några år tillbaka bor i Fuengirola.

Det var 1986 som Kronprinsessan Victoria ringde fel. Hon ringde till Harry Lange som vid tidpunkten bodde i Kristinehamn i Värmland.
- Men först trodde jag att det var någon som skojade med mig så jag skojade tillbaka och sa att det går väl lika bra att tala med pappa kungen. Men flickan stod på sig och ville tala med mamma drottningen. Sedan vi pratat en stund sa jag att hon måste ha kommit fel.

Harry skickade sedan ett av sina vykort med ett troll på framsidan till Kronprinsessan. Efter några dagar kom det svar:
”Deras Majestäter Konungen och Drottningen ber genom mig få framföra ett tack för det mycket vänliga kortet till Kronprinsessan Victoria med anledning av Kronprinsessans felringning! Tack också för den rara hälsningen”. Undertecknat Monica Wibom, sekreterare vid H.M. Konungens Hovmarskalksämbete, den 27 januari 1986.

Hur hade Kronprinsessan lyckats hitta ditt nummer?
- Jag tror helt enkelt att hon hade något av mina gamla vykort framför sig. Och där fanns mitt telefonnummer på baksidan. Hon slog siffrorna och frågade efter mamma drottningen, säger Harry Lange och skrattar åt en charmig felringning.