Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Nytt ägarpar till Hostal Marbella

Det nya ägarparet till Hostal Marbella i Fuengirola, Carola och Stig Nicklasson, tror på en positiv framtid för Costa del Sol
Det nya ägarparet till Hostal Marbella i Fuengirola, Carola och Stig Nicklasson, tror på en positiv framtid för Costa del Sol
Hostal Marbella i Fuengirola har fått nya ägare. Det är paret Carola och Stig Nicklasson från Båstad som har tagit över hostalrörelsen som tidigare har varit svenskägd i flera år


Carola och Stig Nicklasson är bosatta i Båstad och har sitt arbetsfält i Skåne och Småland. Med lägenhet i Mijas kommun har Fuengirolaområdet och Solkusten varit en given plats under deras julisemester de senaste 25 åren.
- Och vi bestämde oss tidigt för att den dag vi drar ner på jobbet i Sverige så vill vi vara här oftare. Nu är barnen i stort sett utflugna så nu blir det en realitet, säger Stig Nicklasson.

Stig Nicklasson är i grunden civilekonom, har drivit ett flertal företag som Bergtex i småländska Lagan som tillverkat madrasser och sängar sedan 1962. Carola har ansvaret för stugbokningsföretaget Bo i Skåne som dessutom har utökats med konceptet Bo i Småland. I fortsättningen blir Carola administratör för Hostal Marbella.

Stig och Carola ser ljuset i tunneln i krisens Spanien:
- Vi är helt övertygade om att Costa del Sol alltid kommer att vara intressant. Från Sverige ligger det nära och ändå så långt söderut. Det är det bästa resmålet i Spanien.
- Jag tror inte att det i framtiden går att flyga så billigt som idag till andra sidan jorden. Det kommer att bli dyrare varför intresset för Spanien som ligger så nära kommer att växa, förutspår Stig Nicklasson.

Köpet av fastigheten och hostal Marbella med 26 rum är baserad på den volym av gäster som hostalet har haft de senaste åren. Det ligger i ett lugnt och fint kvarter i gamla stan i Fuengirola. Gästerna når Medelhavet via en kort promenad på bara några minuter.
- Vi har många återkommande nöjda kunder. Läget mellan två gågator dessutom i gamla stan och med närheten till stranden är perfekt, säger Carola Nicklasson som uppskattar att hälften av gästerna är skandinaver.

Framöver planerar Stig och Carola att även starta en uthyrning av bostäder på Solkusten liknande det i Skåne och Småland, där handlar det om stugor till uthyrning med en omsättning på 20 miljoner om året.
- I Sverige har vi fem personer anställda som tar in bokningar hela tiden och ger saklig personlig service, berättar Stig.

Hostal Marbella kan i framtiden även komma att fungera som en uthyrningscentral med nyckelutlämning och med besiktning.