Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Kära Läsare

Vi börjar få lite nya avdelningar i Svenska Magasinet. Experter kunniga på sina respektive områden som skriver för oss. Vi har sedan länge återkommande advokatspalt, skattejuridik, ekonomisk analys, lite färskare är vår styrka & träning, och spanska viner med Morgan Skantz, journalist med en väl utvecklad näsa och kunskap för vin


Av Anders Olow

I det här numret gör Annika Jonsson entré. Annika skriver om design och heminredning och har en bakgrund som bland annat art director på reklambyrå. Annika skrev tidigare för engelska Costa Life. I dag driver hon möbelaffären Blond i Mijas Pueblo tillsammans med HansG Andersson. Hon har dessutom en egen assistent som understundom kan vara både till glädje och, ska vi säga viss oro. Han heter Kaiser Otto, är katt och bördig från London. Kaiser Otto har vissa högfärdiga drag i sin karaktär, till och med lite arrogant, och hade väl vissa besvär att helt anpassa sig till det mer lantliga livet i Mijas Pueblo. Det blev väl några revirmarkeringar där i början med de lokala katterna när Kaiser Otto mer försökte anpassa dem till sig snarare än tvärtom.

Om allt detta finns det berättat i en liten bokvolym med hög mysfaktor som Annika skrivit och fotograferat ”The cat that moved to Spain”.

Egentligen är både Annika och HansG en ny bekantskap för mig, och min kontakt var egentligen föranledd av att HansG en gång på 60-talet arbetade med att ta hit artister för turnéer i Sverige. The Whos:s första besök till exempel. På den tiden det var My Ge...Ge...Ge...Generation. The Who kostade 1 300 kronor inklusive båtbiljett. Eller när Jimi Hendrix slaggade över på HansG:s köksoffa, men det återkommer vi till en annan gång...

Precis som kollegan Mats Björkman helt korrekt skriver i sin tidning om deras arbete, är vi få men gör ett arbete som är både seriöst och klart anmärkningsvärt, och man kan undra hur vi hinner med. Vi gör det, precis som vår kollega, för att ”vi älskar vårt jobb och bekräftelsen som vi ideligen får från läsare”. Dessutom har båda våra tidningar varit på Costa del Sol länge, svenskarna här känner oss, som vi känner dem. Så, precis Mats Björkman, du har rätt, jag tycker likadant. Så låt oss skryta tillsammans!

Vi drar ju åt samma håll.