Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Solkustens populäraste hamnar

Puerto Banús en fredag eftermiddag
Puerto Banús en fredag eftermiddag
Småbåtshamnarna utmed Costa del Sol är nöjeslivets epicentrum. Med glamour, lyx och kändisskap är kustens hamnar bland de mest besökta turistmålen i Andalusien. Här har du samtliga hamnar


.
.
.
.
.

Puerto Marina (Benalmádena)
Snygg och modern arkitektur som gör sig bäst på kvällar och nätter. Något billigare än konkurrenten Puerto Banús även om kvaliteten inte är den samme. Det gäller framför allt inom restaurang. På minussidan är parkeringsmöjligheterna klart bristfälliga.
Prova krogen närmast varvet. Hit går båtfolket och den anses tillhöra hamnens klart bästa matställen.
www.puertomarinaonline.comPuerto Banús (Marbella)
Puerto Banús kan inte bara misslyckas. Den ligger helt rätt, på Marbellas gyllene mil och i direkt anslutning till bostadsområdet Nueva Andalucia. Till PB åker man för att se och synas. Här finns många bra restauranger, flera av dem med svenska ägare, och stylade modebutiker.
www.puertojosebanus.es


Estepona


Esteponas hamn är både fritidshamn och fiskehamn i ett. Den mysigaste hamnen på kusten. Här händer någonting hela dagen. Från det att fiskeauktionen är på morgonen till att nöjeslivet börjar på kvällen.
www.infotu.com/puertos/ptesteex.htm

 Málaga
Jätten på kusten som bara vuxit och vuxit. Hit kommer världskryssaren Queen Elisabeth II några gånger om året. Málaga hamn har regelbunden trafik på Marocko. Inte direkt någon mysig hamnatmosfär även om det finns planer på att Málagas sida ut mot havet skulle snyggas upp och få ett större nöjesdistrikt.
www.puertomalaga.com

Caleta de Vélez (Torre del Mar)
Provinsens viktigaste fiskehamn. Här landas nämligen mest fisk i hela provinsen. Fritidshamnen har ökat till ytan men det mesta kretsar kring fisket.
www.caleta.org


Puerto Cabopino

Minstingen på Solkusten med trevlig och mysig atmosfär. Inte många båtar men några trevliga restauranger hittar man här.
www.infotu.com/puertos/ptcapino.htm

Fuengirola
Övervintringsplats för många skandinaviska seglare. Fiskehamn med försäljning på morgonen även om fiskerinäringen lider av allt sämre tider. En renoverad strandpromenad har fungerat som lyftning åt Fuengirolas ansikte mot havet.
www.infotu.com/puertos/ptfuengi.htm

Marbella
Inte mycket liv och det märks att den lilla småbåtshamnen mitt i Marbella får stryka på foten. Marbellafolket väljer Puerto Banús. En och annan svenskflaggad båt ligger här under vinterhalvåret.
www.marbella.es/puertodeportivo

Puerto Duquesa (Manilva)
Ligger 13 km väster om Estepona. En typisk sommarhamn som lever upp under sommaren. Stilla tempo. Kommer du med båt finner du säkert en ledig kajplats här. Här ligger det svenskägda hyrbilsföretaget Brunus Group och ett par skandinaviska restauranger.
www.infotu.com/puertos/ptduques.htm

Puerto Sotogrande
Hamnen ligger i anslutning till kustens kanske lyxigaste bostadsområde – Sotogrande. Vid Ryder Cup-golfen 1997 var hamnen i händelsernas centrum med stora utställningar. Därefter har det varit lite lugnare. En snygg, trevlig och modern hamn som lever upp under sommaren. Många kändisar med hus i Sotogrande kommer på besök.
www.puertosotogrande.com


Mindre småbåtshamnar
Puerto Deportivo El Candado (Málaga)
www.infotu.com/puertos/ptcandex.htm

Real Club Mediterraneo (Málaga)
www.infotu.com/puertos/ptmalaex.htm

Puerto Deportivo Punta de la Mona (Marina del este, Motril)
www.infotu.com/puertos/ptlamona.htm

Puerto Deportivo de Motril
www.infotu.com/puertos/ptmotril.htm