Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Romeria de la Fuensanta i Coin – med färgsprakande processioner

En av provinsen Málagas mest färgsprakande processioner hålls i samband med Romeria de la Fuensanta i Coin den 5 och 6 juni. Det är en färgstark händelse med traditionella dräkter.


Anledningen till romerian i Coín är att hedra statyn av jungfrun Virgin de Fuensanta i en procession till en liten kyrka som ligger utmed den gamla vägen mot Monda.
Pilgrimer, kärror och vagnar dragna av hästar, åsnor, tjurar och traktorer lämnar Coín på lördagsmorgonen den 5 juni på väg mot den lilla kyrkan som ligger utmed gamla vägen till Monda. Processionen börjar vid tiotiden men det finns så många vagnar och pilgrimer att de sista inte lämnar torget i Coín förrän framåt klockan 13 på lördagen.

Väl framme inleds festligheterna med musik, sång, hästridning och dans. Varje grupp har sin egen ”caseta” med provisoriska privata barer. Det finns även en stor offentlig bar på området.

Det utgår stadsbussar från Alameda de Coin till platsen för Romerían från lördag till söndag. Du köper biljetter vid Alameda Square och bussarna går med några minuters mellanrum. Det går nämligen inte att köra bil till festplatsen under veckoslutet då Romerían pågår.
På söndag eftermiddag vid 17-tiden återvänder jungfrun Virgin de Fuensanta i procession till Coíns kyrka vid Plaza Bermudez de la Rubia.