Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Terese och Johanna blev kvar


"Det kul nu när man också kan prata och förstå spanska", säger Terese och Johanna
Att åka som språkstudent till ett annat land innebär för en del i förlängningen också flytt utomlands. Svenska Magasinet har träffat två svenska tjejer som tänkte åka ner och plugga ett par månader och sen åka hem till Sverige igen, men som nu skaffat både jobb och liv här i Spanien istället.


Av Sofia Persson

Terese Stenström, 22, och Johanna Henriksson, 23, åkte ner för att plugga spanska i Malaga år 2002. De trivdes dock alldeles för bra med livet här nere för att vilja åka hem, och i dag arbetar de båda som telefonförsäljare i Fuengirola, samtidigt som de bor i Malaga.

Vad var det som var så kul med att plugga spanska här nere?

- Ja, jag älskar ju språk och det var jättekul att träffa så mycket folk och bara leva livet, säger Terese Stenström och får medhåll av kompisen Johanna Henriksson som fortsätter:
- Att resa i sig är ju så himla kul och att studera samtidigt var verkligen perfekt, det är det bästa jag har gjort i hela mitt liv.

Kan ni rekommendera andra att göra samma sak?
- Absolut, jag har tjatat på kompisarna hemma i Sverige massor, säger Johanna.
De senaste åren har intresset för språkstudier i Spanien ökat ganska rejält, tidigare var andra europeiska länder så som till exempel Italien och Frankrike mer efterfrågat, men precis som med i stort sett allt annat här nere så växer efterfrågan hela tiden.
Är man en förälder som har en son eller dotter som ska åka och plugga spanska någonstans här nere bör man dock vara medveten om ett: Risken är stor att resan blir längre än det först var sagt.

Att det är lätt hänt att bli kvar i landet man pluggat i är ju inte minst ni levande bevis på…?
- Skratt. Absolut, man bara är här nere, allt är så skönt. Och så är det kul nu när man också kan prata och förstå spanska, det är verkligen jätteroligt och jag kan absolut tänka mig att bo kvar här även längre fram i livet, avslutar Terese.