Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

City Airline inleder jättesatsning på Spanien

Som Svenska Magasinet berättade redan i oktober startar det Göteborgsbaserade City Airline fyra nya direktlinjer till Spanien från Göteborg Landvetter Airport i månadsskiftet mars-april.


Málaga är först ut den 29 mars med avgångar måndagar, onsdagar och fredagar. Alicante startar den 30 mars med avgångar måndagar och fredagar. Palma i sin tur startar den 31 mars med avgångar onsdagar och lördagar och Barcelona startar den 1 april med avgångar tisdagar, torsdagar och söndagar.

- Räkna med fler nyheter i framtiden. Spanien blir en viktig marknad för oss och intresset är stort redan nu, säger Peter Svensson och Camilla Jonsson från försäljningsavdelningen vid City Airline vid ett besök på Svenska Magasinets redaktion.

Den stora satsningen består i att City Airline knyter ihop ett antal svenska flygplatser med ett 40-tal destinationer i Europa som exempelvis Málaga, Alicante, Barcelona och Palma.

City Airline är ett helt svenskägt flygbolag som har sin bas och sitt huvudkontor på Göteborg Landvetter Airport. Deras flygplansflotta består av fem jetflygplan från tillverkaren Embraer med plats för 37 eller 49 passagerare samt två jetflygplan från tillverkaren McDonnell Douglas med plats för 125 passagerare.
City Airline flyger även direkt från Göteborg Landvetter till:

Aten, Bergen, Birmingham, Helsingfors, Luleå, Lyon, Manchester, Nice, Prag, Riga, Rom, Stavanger, Sundsvall, Tallinn, Umeå, Visby (sommar), Västerås, Zürich och Åre/Östersund (vinter).
Läs mer här